Sound problems w iPad

General user help and bug reports for Playground Sessions for iPad tablets
SFCable
Posts: 1
Joined: Mon Nov 13, 2017 2:10 am
Contact:

Re: Sound problems w iPad

Post by SFCable » Mon Nov 13, 2017 2:17 am

A lot of users have complained that they are experiencing sound issues with their iPad. The device has no sound at all when trying to play music, play a game, using FaceTime. It is happening irrespective of the iPad models. They have however found that this can happen right after an iOS upgrade or if you have an older iPad. Either way, this seems to be a very annoying issue.

fgomezc
Posts: 1
Joined: Sun Feb 26, 2017 7:30 pm

Re: Sound problems w iPad

Post by fgomezc » Thu Apr 26, 2018 12:36 pm

Hi, everyone

I fix the problem reducing the volume of the piano in the set upon the App approximately to 60% and reducing the volume in the iPad. I hope this help you

Best Regards

Fermin

andrewwegierski
Posts: 328
Joined: Fri Apr 06, 2018 4:37 pm

Re: Sound problems w iPad

Post by andrewwegierski » Fri Apr 27, 2018 8:43 pm

In general, sound problems with the iPad can usually be traced back to these common fixes:

-set the sample rate to 44100 in settings.
-Make sure you're using the official apple lightning to USB camera adapter.
-Redownload the Playground app. Unplug all midi connections. Then, connect your set up in this order: plug the keyboard into the iPad, then turn the keyboard on, then launch the Playground app.
-Make sure you're plugging into USB to Host and NOT USB to Device.

All, let me know if you're experiencing difficulties still
Andrew Wegierski

Support Tech & Music Arranger
andrew@playgroundsessions.com

Pianomanoly
Posts: 1
Joined: Fri Sep 14, 2018 2:15 am

Re: Sound problems w iPad

Post by Pianomanoly » Fri Sep 14, 2018 2:20 am

Hi, I had this issue an U was getting sound for around 30 seconds when the app starts up. Once in the settings I couldn’t change some of the parameters and it would default to. network session 1.

To get past this I unplugged the iPad changed the sample rate to 44100 and the Piano to my Keystation 88. I then plugged back in and it worked and is now working all the time.

Hope this helps

BobbyRus
Posts: 1
Joined: Mon Oct 29, 2018 4:38 am

Re: Sound problems w iPad

Post by BobbyRus » Mon Nov 05, 2018 8:27 am

Reinstalling the Playground app is usually a hit or miss when I'm having sound issues. Sometimes it helps, sometimes it doesn't. Is anyone else experiencing this?

andrewwegierski
Posts: 328
Joined: Fri Apr 06, 2018 4:37 pm

Re: Sound problems w iPad

Post by andrewwegierski » Thu Nov 08, 2018 6:34 pm

Bobby,

Since this thread has been all over the place, can you email support@playgroundsessions.com about the sound problems you're having? We'll be able to answer more efficiently there.

It's also good to document in our system.
Andrew Wegierski

Support Tech & Music Arranger
andrew@playgroundsessions.com

Post Reply